Дишай свободно!!

Волята е нужна! Тя е като спирачка. Понякога е нужно да бъде натисната, а психичните "накладки" да бъдат здрави и надеждни! Когато обаче "дигателят" на психичната система, а именно подсъзнанието, тласка в коренно противоположна на целите на волята посока, вероятността волята да се провали в стремежите си, е огромна. Ако пък успее, винаги има вероятност да се поддаде, пометена от тласъка на неразрешените и продължаващи да бутат в противоположна посока импулси на подсъзнанието. Дори да продължава да издържа на напора му, в съзнанието постоянно ще се промъква убедеността му, че със спирането на цигарите си жертвал нещо добро и важно и си се лишил от радост и удоволствие. Тези убедености, разбира се, са една голяма илюзия, но подсъзнанието е като едно силно, но глупавичко животинче - то действа според зададените му социални и автосугестии. Волята е нужна, но при преодоляването на никотиновата зависимост, тя има ограничена роля. По-важни са осъзнаването, разбирането, проникналият в подсъзнанието здрав разум, развиването на подходяща мотивация по подходящ и умел начин. Тогава спирането на цигарите е лесно!  

При лесното и приятно преодоляване на навика за гълтане на зловонен дим, има своето заслужено място и хипнотерапията! В разговорен, но и в класически вид, с дълбока мускулна релаксация и поглед навътре, в плътен допир с илюзиите на собственото несъзнавано и преобразуването им! 

Свободен от цигариДържа всеки, който иска да ме посети и спре тютюнопушенето чрез хипнотерапия, да е чел три пъти от кора до кора книгата на Алън Кар "Не пуша вече". Тя е писана в духа на когнитивното реструктуриране, има добра сугестивна стойност и подготвя ума ти за лесния и приятен отказ от цигарите! Когато довършваш книгата за трети път, през цялото време свободно пушейки, можеш да се свържеш с мен! 

 Може би си правил опити и опити да спреш цигарите, изпитвайки волята си и проваляйки се отново и отново... Или пък не си опитвал, но искаш да ги спреш и не смееш. И в двата случая подсъзнанието ти силно вярва в ползите от продължаването на пушенето! То силно вярва в това, че всмукването на отвратителния дим ти носи спокойствие, облекчава скуката и напрежението, че с цигара в уста изглеждаш мъжествен или като справяща се жена. Нещо в теб е дълбоко убедено, че пушенето ти носи щастие и не иска да се раздели с него, каквото и да искаш съзнателно! Сякаш си хипнотизиран, а в подсъзнанието ти са имплантирани немалко илюзии и заблуди по отношение на цигарите, които то обаче отстоява!

По време на хипнотерапията се учим да погледнем смело в подсъзнанието си, да осъзнаваме импулсите му и разбираме мотивите му. Тогава можем с лекота и радост да неутрализираме "зомбирането" ти поведение по отношение на никотина. Правим го с разбиране, мотивиране, разговорна и класическа хипноза
!